11.1.2024. 12:01
1
Iz EUFOR-a našli opravdanje: Evo zbog čega je njihov vojnik radio na obilježavanju neustavnog dana RS
Nakon što se na društvenim mrežama pojavila slika na kojoj se vidi jedan od pripadnika EUFOR-a na parastosu povodom obilježavanja neustavnog dana RS, koji je održan u Milićima.

- Možemo reći da je vojnik koji se vidi na slici o kojoj govorite pripadnik jedne od LOT kuća. Jedan od redovnih zadataka pripadnika LOT timova jeste da prate lokalne događaje kako bi stekli uvid u potrebe i probleme građana. Pripadnik LOT tima prisustvovao je ovoj službi kako bi je pratio. EUFOR je posvećen potpunoj nepristrasnosti, kazali su iz EUFOR-a za Oslobođenje.

Potom su kazali kako je EUFOR u našoj zemlji posvećen nepristrasnom pristupu i svim građanima BiH, te da oni doprinose sigurnom i stabilnom okruženju u Bosni i Hercegovini zajedno sa svojim partnerima iz BiH i obavljaju sve svoje zadatke u skladu sa svojim mandatom

- EUFOR ove zadatke izvršava upotrebom više elemenata i na više različitih nivoa. Timovi za vezu i osmatranje (LOT kuće) predstavljaju jedan od tih elemenata. Oni predstavljaju vezu EUFOR-a sa lokalnim zajednicama i vlastima. Svijest o tome šta je važno građanima BiH omogućava EUFOR-u da pruži podršku u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini, zaključili su.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.