12.1.2024. 14:32
1
Dogovoren trogodišnji ugovor o transportu - Elek: "Cijena je prihvaćena"
FOTO: RTRS/SCREENSHOT
Kompanija "Sarajevo-gas" Istočno Sarajevo i Energoinvest postigli su danas dogovor o novom trogodišnjem ugovoru za transport gasa, potvrdio je Avaz Nedeljko Elek, direktor firme iz Istočnog Sarajeva.

"Cijena je prihvaćena i iznosi 14,1 KM. Ugovor je na tri godine s tim što će tu cijenu morati potvrditi ili regulator ili Vlada RS-a. Narednog utorka je dogovoren potpis ugovora i već za januar ćemo fakturisati novu cijenu", rekao je Elek.

To znači da je Energoinvest prihvatio cijenu koju su krajem godine odbijali i zbog čega je bio doveden u pitanje transport gasa u FBiH.

"Zahvalnost posebna federalnom ministru Vedranu Lakiću. Ljudi iz Energoinvesta su bili iracionalni jer su pokušali ubijediti javnost i vladu da će doći do povećanja cijena plina. Neće doći do poskupljenja već će samo biti smanjena dobit Energoinvesta", kazao je Elek.

Sastanku koji je održan u Vladi FBIH prisustvovali su direktori dva preduzeća te resorni ministri iz Vlade FBiH i Vlade RS-a.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.