31.12.2023. 15:22
1
U Dodikovim rukama isporuka gasa za Sarajevo? - Elek: "U 6 ujutru će biti prekinuta isporuka, osim ako predsjednik RS ne bude tražio "
Direktor "Sarajevo-gasa" Istočno Sarajevo Nedeljko Elek izjavio je da bez potpisanog ugovora ne može biti nastavljena isporuka prirodnog gasa Sarajevu.

"Imamo zakonsku obavezu da sa 31. decembrom, pošto nemamo potpisan ugovor sa sarajevskom firmom Energoinvest, prekinemo sa isporukama gasa", pojasnio je Elek i dodao da će u 6.00 sati ujutru biti prekinuta isporuka.

Elek je dodao da bi, budući da nema ugovora, isporuka gasa mogla biti nastavljena jedino ako bi to tražio predsjednik RS Milorad Dodik.

On je istakao da je "Sarajevo-gas" od oktobra upozoravao kolege iz "Energoinvesta" na ovu situaciju, da su ih zvali na sastanke, slali veliki broj dopisa, kako bi bio riješen ovaj problem.

Prema njegovim riječima, predlagali su čak i potpisivanje trogodišnjeg ugovora.

Ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić izjavio je ranije Srni da ne bi trebalo da bude obustave gasa od 1. januara naredne godine za područje Federacije BiH, nakon što su u petak, 29. decembra, obavljene konsultacije u vezi sa isporukom gasa na nivou predstavnika vlada RS i FBiH, pišu Vijesti.ba

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.