18.1.2024. 15:12
0
Iz UIO detaljno pojasnili kako dobiti i koristiti digitalni potpis
Pomoćnica direktora Uprave za indirektno oporezivanje Svjetlana Perković objasnila je svim zainteresovanim subjektima na koji način mogu dobiti i koristiti usluge digitalnog potpisa.

"Na našoj stranici je moguće pronaći dio koji se zove e-poslovanje. Tu su svi potrebni dokumenti koji se trebaju popuniti i predati da biste postali korisnici našeg digitalnog certifikata. Kad se te, da kažemo, papirološke procedure završe - mi štampamo kartice za određenog korisnika koji je predao dokument i nakon određenog vremena, pozivamo vas da dođete preuzeti svoj digitalni certifikat i čitač", rekla je Perković, te nastavila:

"Taj čitač ćete na najobičnijom plug and play procedurom uključiti u računar. Od sada PDV prijava koju ste do sada podnosili putem našeg web-sitea e-porezi i prijavljivali se sa lozinkom, sada ćete uz pomoć čitača, kartice i PIN koda moći raditi istu proceduru kao sa lozinkom, samo sada mnogo sigurnije".

"Digitalni potpis je u pravnom smislu potpuna zamjena za klasični potpis i ne morate se više potpisivati ručno", zaključila je Perković, prenosi Biznis.ba.

(Ajdin B.)

UIO
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.