23.1.2024. 18:11
0
Nakon požara u širokobriješkoj Gimnaziji: Dežurni tužilac naredio izuzimanje videonadzora
Nakon požara koji je sinoć u 18.30 sati buknuo u zgradi Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu, a usljed kojeg je pričinjena velika materijalna šteta, nastava je privremeno obustavljena.

Učenici ove škole, njih više od 400, kao i 550 učenika Srednje strukovne škole, koji nastavu pohađaju u tom objektu, nastavu će od četvrtka imati u Prvoj i u Drugoj osnovnoj školi, piše Dnevni avaz.

Radi lakše organizacije, kako je to izjavila resorna ministrica, Daniela Perić, nastava za srednjoškolce će biti organizirana u drugoj smjeni.

Razmjere štete još se utvrđuju, a iz Gradske uprave Široki Brijeg su naveli da je prioritet izmjena djela krovne konstrukcije te otvora.

Iz Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo su naveli da je poplavljen veliki broj učionica uključujući i zbornicu, te informatički kabinet, dok su uposlenici, volonteri i učenici uspjeli spasiti dnevnike i svu arhivu.

Uzrok požara, koji je izbio u potkrovlju zgrade, a usljed čega se dio stropa urušio na u hodnik na zadnjem spratu još nije poznat, piše Avaz.

Dežurni tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona danas je zajedno sa ovlaštenim službenim osobama PU Široki Brijeg i inspektoricom protupožarne zaštite MUP-a ZHK izvršio uviđaj na licu mjesta.

- Po nalogu tužitelja izvršit će se potrebna vještačenja, izuzimanje videonadzora kao i druge potrebne istražne radnje kako bi se tačno utvrdio uzrok nastanka požara - kazala nam je Petrunjela Matijević, viša stručna saradnica i službenica za odnose s javnošću Tužilaštva ZHK.

Podsjetimo, požar su satima gasili pripadnici Vatrogasne jedinice Široki Brijeg, zajedno s vatrogascima iz Gruda i iz Posuška te DVD-a Kočerin. Usljed intervencije, jedan vatrogasac je zadobio lakše tjelesne povrede.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.