28.1.2024. 13:38
0
Dodik: Istrpit ćemo promjene za izbor člana Predsjedništva BiH, svi se mogu kandidovati iz RS-a
Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik se oglasio na društvenoj mreži X i osvrnuo na najvažnija dešavanja u toku prošle sedmice.

- Američki ambasador Michael Murphy pokušava da razvali unutrašnji dogovor u BiH i u javnim nastupima traži da se razgovara o promjeni Ustava BiH kako bi došlo do izmjena u Izbornom zakonu.

Stav u RS je da možemo da istrpimo određene promjene za izbor člana Predsjedništva BiH. To je da RS bira Srbina ili predstavnike konstitutivnih i ostalih naroda, što omogućava da se svi mogu kandidovati, što je ključno pitanje tih reformi, a isto tako treba urediti i u FBiH.

Tokom sedmice razgovarao sam i sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom u Banjoj Luci i još jednom smo konstatovali da RS ostaje na evropskom putu, kao i da je neophodno da se na evropskim pitanjima u BiH treba u potpunosti poštovati mehanizam koordinacije - rekao je Dodik.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.