30.1.2024. 15:03
1
Burno u Mostaru - Nervoza u redovima Naše Stranke: Žestoko kritikovali formiranje nove koalicije u Mostaru
Predstavnici Demokratske fronte, Narodnog evropskog saveza, Stranke za BiH i Prve mostarske partije su 26. januara u Mostaru potpisali Platformu o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima 2024. godine, no to se nije nimalo dopalo zvaničnicima mostarske Naše stranke.

Irdin Bajrović iz Naše stranke oglasio se na svome Facebook profilu i prozvao koaliciju četiri stranke (DF , NES, SBiH i PMP) da su sateliti SDA i da žele ukrasti volju birača u Mostaru.

”Zaista je nevjerovatna farsa kada smo prinuđeni gledati tzv. politički blok odnosno stranke DF, SBiH,NES i PMP, uključujući i ličnosti koje su svim građanima Mostara ukrali trideset godina života, kako sada opet, na jedan lucidan način, po ko zna koji put, iznova nastoje ukrasti volju birača, te ih opet, po ko zna koji put, isporučiti Stranci demokratske akcije u Mostaru!

Potpisana platforma od strane ovih klasičnih i dokazanih satelita SDA, a koju javnosti bez trunke stida nastoje plasirati kao neku alternativu ”nacionalnim strankama” predstavlja uvredu za inteligenciju svakoj Mostarki i Mostarcu koji žive u ovom gradu.

Građani dobro znaju da Demokratska fronta kao i Stranka za BiH, osim što djeluju kao muhe podrepuše interesima Bakira Izetbegovića, nemaju nikakav drugi politički program ni svrhu postojanja!

O stranci NES u Mostaru suvišno je trošiti riječi.

Njihova politička filozofija se svodi na sitne talove par opskurnih likova preko kojih se biračka volja onih koji su protiv SDA nastoji hladno isporučiti Salemu Mariću! PMP, iako je obećavala da će čvrsto ostati dosljedna pravim vrijednostima i neće upasti u zamku kleptomanima, ovim potezom je uradila upravo to i pokazala da je sve prolazno osim interesa.

Nadam se ipak da će doći do otrježnjenja i da će zdravo tkivo unutar ove četvorke, a ono postoji,imati dovoljno razuma i napustiti lažne satelitske politike i okrenuti se istinskim snagama koje stvarno žele promjene u ovom Gradu.

Stranke ”Trojke” se moraju oduprijeti tom lažnom narativu, podvalama SDA-ovih sluga i političkih satelita, te moraju učiniti sve da u Mostaru budu jedinstveni sa širokom zajedničkom listom, ali samo onih provjerenih snaga koje nisu trideset godina kusali iz SDA-ovog političko financijskog kazana!", napisao je Bajrović.

Podsjećamo, predstavnici Demokratske fronte, Narodnog evropskog saveza, Stranke za BiH i Prve mostarske partije su 26. januara u Mostaru potpisali Platformu o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima 2024. godine.

Platforma, koja je temelj za zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati ove godine, bit će otvorena za sve stranke, organizacije i inicijative.

Navedeno je kako je cilj ”kapacitete usmjeriti u borbu protiv etničkih homogenizacija i isključivosti, te afirmirati multietnički i antifašistički karakter Grada Mostara”.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.