13.2.2024. 9:00
1
Učitelji i nastavnici u KS odustali od štrajka
Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH - Kantonalni odbor SSOOIO Kantona Sarajevo objavio je da je na vanrednoj sjednici održanoj 12. februara donio Odluku o stavljanju van snage Odluke o organizovanju i održavanju protestnog skupa pod motom “Tražimo obrazovanje po mjeri učenika i njegovih učitelja“.

U saopštenju se navodi da je ova odluka donesena nakon što su pregovarački timovi Vlade Kantona Sarajevo i Sindikata usaglasili tekst Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo i tekst Sporazuma o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo koje su i potpisali.

Podsjetili su kako je prethodno premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk iskazao čvrsto opredjeljenje da se nastavi graditi socijalni dijalog i unaprjeđivati prava radnika u obrazovanju, što znači da je u potpunosti udovoljeno svim zahtjevima Sindikata, a koji su traženi tokom realiziranog štrajka upozorenja u predškolskim ustanovama i svim ustanovama osnovnog odgoja i obrazovanja na području Kantona Sarajevo.

(Erna H.) 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.