23.2.2024. 20:42
0
Hota - Muminović u školama širom Sarajeva: Želimo vidjeti, iz prve ruke, kako napreduje reforma
Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović zajedno sa saradnicima i direktoricom Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Senadom Salihović tokom protekle i ove sedmice posjetila je pet škola na području Kantona Sarajevo.

Povod posjete osnovnim školama „Čengić vila I“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Musa Ćazim Ćatić“, „Osman Nakaš“, kao i „Srednjoj muzičkoj školi“ su reformski procesi koji se implementiraju u odgojno-obrazovnom sistemu na području Kantona Sarajevo. U fokusu razgovora bile su obrazovne politike Ministarstva i dobre prakse u školama. 

„Razlog posjeta odgojno-obrazovnim ustanovama, koje će Ministarstvo i Institut nastaviti i u narednom periodu, jeste upoznavanje s pozitivnim aktivnostima i praksama, ali i sa izazovima s kojima se susreću nastavnici i učenici. Želimo vidjeti, iz prve ruke, kako napreduje reforma, dosadašnje pozitivne rezultate, ali i tačke na kojima treba dodatno raditi, popraviti ih i eventualno promijeniti. U tom smjeru, korisno je razgovarati s kolegama, prosvjetnim radnicima o temama koje su bliske njihovom poslu, poslušati njihova mišljenja i sugestije, zbog obostranog napretka“, naglasila je resorna ministrica Hota-Muminović. 

Izrazila je i posebno zadovoljstvo što u toku posjeta svjedoči uspješnim investicionim radovima i opremanju.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.