23.2.2024. 21:19
2
Pravoslavni sveštenik Luka Babić želi da gradi crkvu u Srebrenici u mjestu gdje nema nijednog Srbina
Luka Babić, iguman manastira Karno kod Srebrenice, dobio je dozvolu od lokalnih vlasti predvođenih načelnikom općine Srebrenica, Mladenom Grujičićem, da na prostoru bivše zgrade "Pošta Srpske" izgradi pravoslavnu crkvu.

Osim što u ovom selu ne živi niti jedna osoba pravoslavne vjeroispovijesti, preko puta crkve koja je u izgradnji nalazi se šehidsko-spomen obilježje Kragljivode, te se ovaj potez Babića može prokomentarisati kao provokacija.

Ovim povodom su stanovnici Mjesne zajednice Osatica poslali pismo OHR-u, Delegaciji EU u BiH, američkoj i britanskoj ambasadi u našoj zemlji, SPC u Srbiji, Mitropoliji Dabrobosanskoj, Rijasetu Islamske zajednice u BiH i Općini Srebrenica.

U pismu ističu da je Babić radikalan i da ne krije svoju mržnju prema Bošnjacima te želi narušiti dobre odnose Srba i Bošjaka na ovom području.

(Sead M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.