5.3.2024. 14:32
2
Novalić zatražio pomilovanje od Ministarstva pravde BiH
Ministarstvo pravde BiH zaprimilo je molbu i dokumentaciju u kojoj se od Komisije za pomilovanje traži razmatranje slučaja Fadil Novalić, potvrđeno je za Vijesti.ba.

"Ministarstvo pravde BiH zaprimilo je molbu i dokumentaciju u kojoj se od Komisije za pomilovanje traži razmatranje slučaja Fadil Novalić. Komisija će, u zakonskom roku, razmatrati upućenu molbu i dokumentaciju te će, sukladno Zakonu o pomilovanju BiH, svoj izvještaj uputiti Predsjedništvu BiH na odlučivanje", poručili su.

Sud Bosne i Hercegovine danas se oglasio povodom odluka o izdržavanju kazni zatvora za Fikreta Hodžića, Fadila Novalića i Fahrudina Solaka kojima je potvrđena presuda u predmetu "Respiratori".

Osuđeni Fikret Hodžić je uložio žalbu na rješenje o odbijanju molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora, dok osuđeni Fahrudin Solak i Fadil Novalić još nisu uložili žalbe na rješenja o odbijanju molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora, ranije se danas navelo u saopćenju Suda BiH.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.