8.3.2024. 11:39
0
Poreska uprava RS se oglasila o hapšenju svojih inspektora: Evo šta su rekli
Poreska uprava Republike Srpske obavještava javnost da podržava sve aktivnosti policije i tužilaštva, koje imaju cilj suzbijanje korupcije i kriminala, saopćili su iz Poreske uprave RS-a.

"Povodom hapšenja inspektora Područnog centra Banjaluka Poreske uprave Republike Srpske, zbog sumnje da su počinili krivična djela, ističemo da smo odlučni u borbi protiv svakog vida zloupotrebe položaja i nezakonitog ponašanja naših zaposlenih. Poreska uprava Republike Srpske je i do sada preduzimala sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi zaštitila integritet institucije, te aktivno sarađujemo sa policijom i tužilaštvom na otkrivanju zloupotreba u ponašanju naših službenika", navodi se u saopštenju Poreske uprave RS.

Naglašavaju da će Poreska uprava RS-a i dalje biti opredijeljena i istrajna u beskompromisnoj borbi protiv kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi.

"Tako da smo veoma odlučni da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela, tako da ove aktivnosti doprinose efikasnosti i povećanju povjerenja javnosti u rad naše institucije", navode u saopštenju.

Poreska uprava Republike Srpske je konstantno apelovala i apeluje na građane da prijave sve nepravilnosti koje uoče u radu kako poreskih obveznika tako i poreskih službenika, jer smatraju da samo na takav način, zajedničkom saradnjom, možemo stati u kraj korupciji, te odvojiti časne od nečasnih poreskih službenika.

"Pozivamo građane da i ubuduće prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja službenika Poreske uprave RS, na šta ćemo veoma efikasno i brzo reagovati, u saradnji sa istražnim organima", ističu iz Poreske uprave RS.

Jučer su, podsjećamo, u akciji banjalučke policije uhapšena dvojica inspektora. Mediji su prenijeli da se radi o Aleksandru Miletiću i Đuri Rakiću, obojica iz Srpca.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su osumnjičeni da su u poslovanju privatnika navodno pronašli određene propuste pa su tražili da im plati kako mu ne bi izrekli kaznu. Navodno je upravo taj privatnik sve prijavio banjalučkoj policiji, nakon čega je organizovana zamka u koju su poreski inspektori upali.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.