10.3.2024. 12:27
0
Ramazanska čestitka Uka, Okerića, Kristić i ostalih: To je vrijeme kada možemo premostiti razlike
Povodom nastupajućeg mjeseca ramazana, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, njegovi zamjenici Vibor Handžić, Danijela Kristić i Jelena Pekić, premijer Nihad Uk, te zastupnici u Skupštini i ministri u Vladi KS uputili su čestitku u kojoj se navodi:

"U ime Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, s velikim poštovanjem i iskrenim emocijama, upućujemo vam najtoplije čestitke povodom dolaska ramazana. Ovaj mjesec, koji je stub vjere i vrijeme duboke duhovnosti, prilika je da se još više približimo suštinskim vrijednostima života, obnovimo svoju vjeru, izgradimo čvršće porodične i prijateljske veze, te podijelimo radost s onima koji su u potrebi. 

Ramazan je period kada se posebna pažnja posvećuje strpljenju, samokontroli, duhovnom čišćenju i međuljudskoj solidarnosti. To je vrijeme kada zajedničkim snagama možemo premostiti razlike i jačati osjećaj zajedništva, tolerancije i međusobnog poštovanja u našem društvu. Neka nas ovaj mjesec podsjeti na važnost zajedničkih napora u izgradnji boljeg, pravednijeg i humanijeg društva za sve nas. 

Pozivamo vas da ovaj mjesec iskoristite kao priliku za promišljanje o univerzalnim vrijednostima mira, suosjećanja i brige za bližnje, te da svojim djelima doprinesete stvaranju okruženja u kojem prevladavaju ljubav, razumijevanje i poštovanje. 

Neka vam ramazan bude mjesec u kojem će se vaše molitve uslišiti, vaše dobročinstvo umnožiti, a vaša srca ispuniti mirom i srećom. Želimo vam da ovaj mjesec provedete u dobrom zdravlju, blagostanju i radosti sa svojim najdražima. 

Ramazan šerif mubarek olsun". 

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.