13.3.2024. 14:22
1
Stevandić: Ne dozvoljavam da se od parlamenta pravi cirkus
Predsjednik Narodna skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je danas da ne dozvoljava da se od parlamenta pravi cirkus.

Komentarišući optužbe predstavnika opozicije da im se onemogućava rad, Stevandić je naveo da je riječ o podmetanju, neistini i pokušaju pravljenja incidenata, navodeći da su tokom skupštinskog zasjedanja svi dobili opomene zbog neprimjerenog govora.

"Poslanik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović je došao do govornice i pokušao da ostvari fizički kontakt sa ministrom privrede i preduzetništva Vojinom Mitrovićem. Šta je trebalo da uradim? Da pustim ili da pozovem obezbjeđenje i da spriječim fizički sukob?", upitao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, svako ko izađe sa svog mjesta krši Poslovnik i svaki poslanik koji se približi govornici dobio je mjeru udaljenja sa sjednice.

Stevandić je istakao da ne mogu njega optuživati jer ne dozvoljava da se od parlamenta napravi cirkus, gdje svako svakome dobacuje.

"Ja najduže trpim provokacije. Čovjek koji vrišti i galami je osoba koja traži pomoć. Ne smatram da mu ja mogu pružiti pomoć. Svakoj osobi savjetujem da ide dežurnom ljekaru", rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci, prenosi Srna.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.