5.4.2024. 18:30
0
Nastavlja se "medijski rat": Saudin Sivro traži ostavku Naide Hote - Muminović
Predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije - Kantonalni odbor SSOOIO Kantona Sarajevo Saudin Sivro na svom Facebook profilu zatražio je ostavku ministrice obrazovanja Naide Hote-Muminović, piše danas Avaz.

- Neviđeni skandal je njena izjava u Skupštini. Ja ne mogu da vjerujem da još nema izjava nikoga iz Vlade KS ili stranke kojoj pripada. Najmanje što mogu je da se bar ograde od one izjave. Ono je stvarno sramota - napisao je Sivro, što je propraćeno i komentarom

"Tražimo ostavku ministrice za odgoj i obrazovanje KS koja je ugrozila prava prosvjetnih radnika. OSTAVKA" - poručuje se u poruci.

Savez samostalnih sindikata BiH uputio je otvoreno pismo premijeru Kantona Sarajevo Nihadu Uku povodom jučerašnjeg istupa ministrice odgoja i obrazovanja KS Naide Hota-Muminović na drugoj hitnoj sjednici Skupštine KS, u kojem su ga pozvali da se ogradi od tog istupa ministrice te da se uradi sve što je u njegovoj nadležnosti da se takav istup sankcioniše.

- Ministrica Hota-Muminović je prilikom odgovaranja na zastupničko pitanje zastupnice Marijele Hašimbegović o socijalnom dijalogu Ministarstva na čijem je čelu sa sindikatima zloupotrijebila skupštinsku govornicu i iznijela krajnje neprimjerene tvrdnje o predsjedniku Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS Saudina Sivre - naveli su iz SSSBiH u otvorenom pismu.

Iz SSSBiH su naglasili da "osim što ga je okarakterisala kao nasilnika i osobu koja predstavlja prijetnju za sigurnost građana Kantona Sarajevo, ministrica je aludirala na to da se radi o osobi s poteškoćama u razvoju, predstavljajući to kao nešto izuzetno negativno".

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.