6.4.2024. 17:40
0
Vlada RS razmatrala Schmidtove izmjene: Poziv kadrovima iz ovog entiteta da podnesu ostavke
Vlada Republike Srpske razmatrala je Informaciju Ministarstva uprave i lokalne samouprave ovog bh. entiteta, nakon što je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt dva puta nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH, te je pozvala sve članove organa za provođenje izbora iz RS-a da podnesu ostavke.

Vlada je usvojila, na telefonskoj sjednici, Informaciju u vezi sa nametanjem izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

“Izražavajući opredijeljenje za potpuno poštovanje i dosljedno primjenjivanje međunarodnog prava, Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i Ustava Republike Srpske, Vlada RS je stava da se zakoni mogu mijenjati samo u parlamentarnom postupku i smatra neprihvatljivim nametanje izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine od strane samozvanog visokog predstavnika u BiH”, saopšteno je iz entitetske vlade.

Pozvani  su svi članovi organa za sprovođenje izbora, iz Republike Srpske, da podnesu ostavke na dužnost.

“Zadužuje se Ministarstvo uprave i lokalne samouprave da ovaj zaključak dostavi Savezu opština i gradova Republike Srpske i organima jedinica lokalne samouprave”, stoji u saopštenju Vlade RS.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.