17.4.2024. 13:44
0
Iz Vijeća roditelja KS se oglasili o štrajku prosvjetara: "Ovo nije način, niti je vrijeme za ovakve vrste poteza"
FOTO: Dnevni Avaz
Povodom štrajka upozorenja u osnovnim školama Kantona Sarajevo, koji je trajao prva dva časa prve, te prva dva časa druge smjene, oglasili su se za N1 iz Vijeća roditelja.

Elma Dizdarević, navodi da razumije borbu prosvjetnih radnika, ali podcrtava da će posljedice osjetiti učenici.

“Mi se nismo oporavili ni od februarskog štrajka upozorenja, nije nadoknađena nastava, a već ulazimo u novi štrajk. Veliki gubitak za našu djecu. Veliki gubitak za naše prvačiće koji su tek stvorili radne obaveze da idu u školu, a sad smo mi kao sve odrasle osobe dali primjer da se može da se ne radi, da se štrajkuje Govorimo sad i o devetim razredima, gdje imamo pripreme za eksternu maturu, koja sada treba da bude intenzivna. Mi imamo situaciju da smo zabrinuti, jer su nam djeca kod kuće, nisu u školskim klupama. Sve ovo što se dešava mora se riješiti mimo školskih klupa, mimo učionica. Zadovoljstvo prosvjetnih radnika da, ali ne u školskim klupama da se rješavaju nezadovoljstva. Mi ne možemo ovo da osuđujemo, ali ovo nije način niti je vrijeme za ovakve vrste poteza”, rekla je Dizdarević.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.