4.5.2024. 15:57
0
Duraković o tvrdnjama da će Bošnjaci "praviti nemir" u Potočarima: Lično pozivam Milorada Dodika da pojača mjere...
FOTO: n1
U javnosti se proteklih dana pojavila vijest da se za Vaskrs priprema navodni napad, incident u Potočarima. Naime, ATV televizija objavila je informaciju da će navodno grupa Bošnjaka napasti Memorijalni centar Srebrenica, te inscenirati da Srbi ispadnu krivi. Naveli su ovo sve pojedini režimski mediji.

Podsjetimo, ATV se nalazi na američkoj crnoj listi. U obrazloženju koje je američko Ministarstvo finansija dalo povodom uvođenja sankcija Miloradu Dodiku i ATV-u se navodi da Dodik iza kulisa vrši ličnu kontrolu rada te kuće. Kao primjer se navodi da Dodik zahtijeva lično odobrenje za medijske priče vezane za politički osjetljive teme.

Na ove sramotne teorije o navodnom napadu Bošnjaka, nadovezao se i Milorad Dodik, predsjednik RS. Dodik je naveo da će ‘službe RS’ to efikasno riješiti.

“Vjerujem da postoje takvi umovi koji bi pokušali na takav način nešto da spreme, ali u svakom slučaju treba dati priliku tim službama da završe to sve da ne bude nikakvih spekulacija. Stvari treba smirivati”, rekao je Dodik.

Sve ove tvrdnje za N1 prokomentirao je Ćamil Duraković, potpredsjednik RS.

“Lično pozivam Milorada Dodika, pošto nemam njegov broj, da pojača mjere sigurnosti kako bi građani Srebrenice narednih dana, pa i prazničnih dana bili sigurniji. On to može dati naredbu MUP-u RS i eto, neće biti prilike da iko napravi incident”, naveo je Duraković.

Potom je dodao:

“On treba da malo spusti tenzije na koje se poziva ovih dana, neka pokaže na svom primjeru. Što se tiče Bošnjaka, uraditi nešto u našem najsvetijem mjestu je dodatna uvreda. Ovo je prebacivanje loptice na drugi teren, ustvari može da to počini neko i fakturiše Bošnjacima”.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.