16.5.2024. 16:43
0
Dodik pozvao opoziciju da RS ne učestvuje na izborima po Schmidtovim odlukama
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da ova stranka predlaže ostalim partijama u RS da ne učestvuju na predstojećim lokalnim izborima.

- Naš prijedlog je da se na izborima ne učestvuje po zakonima, odnosimo odlukama koje je predložio Christian Schmidt - rekao je Dodik nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a.

Ističe kako da je neophodan dijalog s opozicijom o ovom pitanju, dodajući da ostaju pri donošenju Izbornog zakona Rs po kojem je potrebno organizovati izbore.

- To je moguće osigurati samo ako sve partije prihvate da Rs ima pravo da provede izbore po svom izbornom zakonu - kazao je Dodik.

Dodaje da je samo na taj način moguće osigurati subjektivitet izbornog procesa.

Navodi i da je Predsjedništvo SNSD-a ocijenilo kako je situacija na nivou BiH konfuzna i da od Rs stalno prave krivca.

- Osuđujemo pokušaje donošenja Rezolucije o Srebrenici u UN. Ta rezolucija je podmukao način da se dugoročno diskredituje srpski narod - mišljenja je Dodik.

Ističe i kako RS i njeni predstavnici u potpunosti ostaju privrženi poštovanju Dejtonskog sporazuma i Ustava, te dodaje da je Predsjedništvo SNSD-a pozdravilo održavanje Velikog srpskog sabora 8. juna u Beogradu.

- Vjerujem da ćemo tada donijeti opšte mjere vezane za naše ponašanje u Rs i Srbiji, i naš narod gdje god da se nalazi - zaključio je Dodik.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.