14.6.2024. 8:52
0
Čudno ponašanje američkog predsjednika - Biden ponovo izaziva zabrinutost: Prvo salutirao Meloni, pa onda "odlutao" od svjetskih lidera
FOTO: screenshot
Snimak američkog predsjednika Joea Bidena koji se naizgled udaljava od lidera na summitu Grupe sedam (G7) u Italiji , prije nego što ga je povukla italijanska premijerka Giorgia Meloni, postao je viralan na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi kako 81-godišnji predsjednik naizgled gubi fokus i udaljava se od grupe svjetskih vođa tokom demonstracije skoka s padobranom u četvrtak.

Okrenuo se ulijevo i prišao oficiru koji je pakirao padobran, podigavši mu palac prema gore.

Talijanska premijerka Giorgia Meloni intervenirala je kako bi ga vratila među ostale lidere. Dvojica čelnika potom su pozirala za fotografiranje, dok je Biden polako stavljao svoje prepoznatljive sunčane naočale. Video kruži društvenim mrežama i izazvao raspravu, a neki su doveli u pitanje Bidenovu sposobnost da služi još jedan mandat.

Viši zamjenik sekretara za javnost Bijele kuće Andrew Bates branio je predsjednika, tvrdeći da je isječak bez konteksta.

"Čestita jednom od padobranaca i diže palac gore", rekao je Bates na X.

Ovo nije bio jedini bizaran incident koji uključuje Bidena na summitu G7. Prije toga na jednom snimku se može vidjeti kako američki predsjednik nespretno salutira Meloni prije nego što je otišao s pozornice. Ovo je samo jedan od mnogih incidenata koji izazivaju zabrinutost, te se mnogi pitaju da li Biden može voditi najmoćniju svjetsku državu još četiri godine.

 

JOE BIDEN
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.