25.6.2024. 8:24
1
Žestoke reakcije iz RS na spot Rame Isaka: "Ramo može pjevati na 23% teritorije, Orić i Halilović mu ne vrijede"
Kontinuiranom ratnohuškačkom retorikom predsjednika stranke "Snaga naroda" Rame Isaka trebalo bi da se pozabavi Tužilaštvo BiH, a ne samo Centralna izborna komisija BiH, jer on duži period provocira, šalje mržnju i najavljuje konflikte, rekao je predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Slobodan Župljanin.

- Ovo nije zadatak samo za CIK, već i za Tužilaštvo BiH, te druge istražne organe, jer Isak duži period provocira, šalje mržnju, najavljuje konflikte, pominje oružje, napade i ukidanje Republike Srpske, te hapšenje njenih najviših zvaničnika. Neko bi ga trebao u tome zaustaviti, rekao je Župljanin Srni komentarišući spot stranke "Snaga naroda" u kojima se pojavljuju Isak, ali i komandant Armije RBiH u Srebrenici Naser Orić i general Armije BiH Sefer Halilović.

On je naglasio da se u RS niko ne plaši ljudi poput Isaka, jer oni zapaljivim izjavama, kaže Župljanin, prave vlastitu predizbornu kampanju i "love" glasove.

- Ali, to raditi ratnohuškačkom retorikom nije dobro i za svaku je osudu. S druge strane, tako nešto ne postoji u Srpskoj, jer je Republika Srpska civilizovan i demokratski osviješten entitet za razliku od FBiH, rekao je Župljanin.

Župljanin smatra da će biti u redu ako CIK BiH bude ozbiljan u postupku i ako kazni ovu stranku i Isaka, koji je i ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić kaže da niti "TikTok Ramo" ima armiju, niti mu "dvojica stažista iz spota Naser Orić i Sefer Halilović šta vrijede".

- Da je sreće i pravde, danas bi bili u nekom zatvoru za sve zločine koje su počinili u prethodnom ratu. Međutim, srpska suza nema roditelja, srpska žrtva ne zaslužuje poštovanje od raznih centara moći pa samim tim nema ni odgovarajuće pravne kazne za one koji su počinili zločine nad srpskim stanovništvom. Ramo može da pjeva, ali na 23 odsto teritorije FBiH, rekao je Nešić za "Nezavisne novine".

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.