3.7.2024. 22:26
1
Dodik posjetio košarkaše Srbije: Nikola Jokić držao šal "Republika Srpska"
Predsjednik RS Milorad Dodik posjetio je danas košarkašku reprezentaciju Srbije koja se u sportskom centru u Staroj Pazovi priprema za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

- Uručio sam im ukaze o odlikovanju za vrhunska dostignuća u košarci koja doprinose opštem napretku, afirmaciji i promociji tog sporta u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem odlikovao sam:

- Nikolu Jokića, košarkaša Denver Nagetsa, prvog Srbina proglašenog za najkorisnijeg igrača NBA lige, trostrukog osvajača nagrade za najboljeg košarkaša najjače košarkaške lige na svijetu.

- Bogdana Bogdanovića, košarkaša Atlanta Hoksa, koji od 2017. godine nastupa u košarkaškoj NBA ligi, trostrukog osvajača nagrade za najboljeg košarkaša u Srbiji i kapitena Košarkaške reprezentacije Srbije - naveo je Dodik.

Ordenom Njegoša I reda, kako je napisao, odlikovao je Košarkaški savez Srbije, Svetislava Pešića, košarkaša, trenera i selektora košarkaške reprezentacije Srbije, Predraga Danilovića, košarkaša i predsjednika Košarkaškog saveza Srbije.


(Ajdin B.)

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.