8.7.2024. 8:34
0
Vučić jedini srpski kandidat za načelnika Srebrenice: Blizak rođak srbijanskog predsjednika. U tom gradu prije osam godina otvorio hotel
Miloš Vučić, predsjednik Općinskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata kandidat je svih srpskih stranaka za načelnika Srebrenice, rečeno je za Politicki.ba u tom gradu.

Predsjednik RS Milorad Dodik objavio je kasno sinoć da su se političkim strankama sa srpskim predznakom u Srebrenici postigle dogovor o zajedničkom kandidatu za načelnika na predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.

"Sloga kuću gradi. Zahvaljujem svim srpskim političkim strankama u Srebrenici koje su postigle dogovor o zajedničkom kandidatu za načelnika na predstojećim lokalnim izborima", objavio je Dodik na mreži X.

Vučić je, inače, rođak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Obzirom da su ranije bošnjačke i bosansko-hercegovačke stranke dogovorile da Hamdija Fejzić bude njihov zajednički kandidat za načelnika, dva će se bloka sada suočiti "jedan na jedan" u utrci za načelnika.

I srpske stranke, kao i bošnjačke, za općinsko vijeće imat će više različitih lista.

Vučić se, inače, prije nešto više od osam godina, iz Bugojna preselio u Srebrenicu. 

Tada je u tom gradu otvorio hostel.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.