18.7.2024. 12:27
0
Mehmedović optužuje Delegaciju EU: Opet se balansira između genocida i negatora genocida, žrtve genocida su na prodaju kao i litij
Zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović tvrdi da "Delegacija Evropske unije u svom odgovoru o odavanju počasti na vojničkom groblju u Bratuncu jasno daje do znanja da je ta posjeta instruirana iz vrha EU uoči beogradskog samita o sirovinama sa negatorom genocida Vučićem".

"Citiramo: 'Scholz će zajedno sa potpredsjednikom Evropske komisije Marošem Šefčovićem prisustvovati samitu o sirovinama, tokom kojeg će Srbija potpisati memorandum o razumijevanju sa Evropskom unijom o strateškom partnerstvu u vezi sa održivim sirovinama, lancima snabdijevanja baterijama i električnim automobilima'.

Opet se balansira između genocida i počinioca genocida i negatora genocida. Žrtve genocida su na prodaju kao i litij.

Taj pristup vam se već obija o glavu u Ukrajini, Evropa je pod napadom Ruskog sveta, a mikro verzija Ruskog sveta, Srpski svet je onaj kojem se dodvoravate zbog poslovnih ugovora i sirovina u Srbiji. Niste naučili lekciju od Angele Merkel!

Vrijeme je da se podvuče crta na vaše režiranje dvosmislenih poteza kojima se nastoje zadovoljiti sve strane. Taj pristup nije moguć kad su u pitanju genocidni projekti kakav je RS.

U svom odgovoru iz Delegacije EU su rekli (citiramo) da "je to mjesno gradsko groblje na kojem su pokopane i nevine civilne žrtve stradale tokom rata od 1992. do 1995. godine".

Znači, priznali ste da ste poklonili na groblju i na kojem su vinovnici genocida i zločina.

Ovo je bila velika greška: To je kao da u Aušvicu odajete počast nevinim njemačkim žrtvama. Moguće je i to, ali takve nevine žrtve nisu nastale zbog jasnog genocidnog plana i etničkog čišćenja za stvaranje Republike nastale na zločinima i genocidu", navodi se u reagiranju Mehmedovića.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.