6.8.2024. 21:22
0
Stotine građana na vječni počinak ispratilo Rijada čiji su organi drugima spasili život
FOTO: Zavidovici.info
Stotine građana u Zavidovićima je danas prisustvovalo dženazi 21-godišnjem Rijadu Heldovcu koji je stradao je u saobraćajnoj nesreći. Nakon njegove smrti njegovi roditelji su odlučili da organe doniraju onima kojima je potrebno.

Pogledajte video sa portala Zidici.info.



Podsjećamo, srce mladog Rijada dobila je osoba kojoj je bilo potrebno, a roditelji ovog mladića su i u velikom bolu pokazali empatiju i razumijevanje.

Naime, nakon što je u četvrtak utvrđena moždana smrt mladića, ljekari su razgovarali sa njegovim roditeljima koji su pristali organe svog sina donirati ljudima kojima su potrebni.

Iz zeničke bolnice su saopštili da su, osim srca transplantirana oba bubrega i da se pacijenti nakon zahvata osjećaju dobro.

Svjesni koliko je ta odluka Rijadovim roditeljima bila teška, ali u isto vrijeme i veoma bitna, osoblje bolnice im se zahvalilo prije svega jer su pokazali humanost u najbolnijim trenucima i svojom odlukom spasili tri života.

Transplantaciju srca, koja je prvi put realizovana u našoj državi, uradio je tim ljekara KCU Sarajevo, na čelu sa prof. dr Nerminom Granovom, dok su bubrezi transplantirani na Klinici za urologiju KCUS-a, pod vodstvom dr. Osmana Hadžiosmanovića.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.