28.8.2024. 10:34
2
Kordić sa čelnicima policije HNK: Sigurnosna situacija u Mostaru zadovoljavajuća, svakodnevno huškanje samo diže tenzije
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u srijedu je održao radni sastanak s ministrom unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Mariom Marićem i komesarom policije HNK-a Robertom Perićem.

Razgovaralo se o aktualnoj sigurnosnoj i političkoj situaciji u Gradu Mostaru, a mostarski gradonačelnik Kordić izrazio je zanimanje za proces istrage oko incidenata koji su se događali u Mostaru zadnjih dana.

Ministar i komesar su izvijestili gradonačelnika o procesu istraga i kazali kako je slučaj Bačevići, rasvijetljen i počinitelji pronađeni, saopćeno je iz Grada Mostara.

Navodi se i kako je i napad u blizini Lučkog mosta također u postupku rasvjetljavanja i kako su dvije osobe privedene i trenutno traje kriminalistička obrada.

Mostarski gradonačelnik je izrazio podršku radu policijskih tijela i naglasio kako nema mjesta da se na temi sigurnosti u Gradu Mostaru skupljaju jeftini politički poeni.

- Zna se tko se brine o sigurnosti, a svi oni politički akteri koji svojim svakodnevnim huškanjem i retorikom podjela pune medijski prostor samo doprinose podizanju tenzija i direktno uzrokuju ovakve događaje. Dogovorena je stalna komunikacija i suradnja na polju sigurnosti i konstatirano kako je izuzev pojedinačnih incidenata sigurnost u Gradu zadovoljavajuća, navodi se u saopćenju. 

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.