19.9.2024. 11:43
0
Nova investicija dolazi u sarajevsku općinu Novi Grad: Gradiće se fabrika za autoindustriju
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) aktivno radi na promociji investicijskih potencijala BiH i podršci investitorima.

Tako je FIPA ostvarila saradnju i sa njemačkom kompanijom Irion GmbH koja namjerava otvoriti fabriku na području općine Novi Grad Sarajevo i koja bi se bavila proizvodnjom auto-dijelova za poznate svjetske brendove.

Predstavnice FIPA-e Dika Mustafić-Cokoja, Nina Pobrić i Sevda Valjevčić su za investitore organizovale sastanak u Općini Novi Grad Sarajevo sa ciljem upoznavanja o poslovnom ambijentu i uslugama Općine, procedurama i dozvolama potrebnim za izgradnju fabrike i programima podrške privredi.

Investitor Stefan Tschirk i njegov bosansko-hercegovački partner Asim Ćosić, koji su istovremeno suvlasnici kompanija Irion Arger doo i Arger doo Sarajevo su predstavili svoje investicijske planove, te su ovom prilikom dobili informacije neophodne za skori početak izgradnje fabrike.

Ovo je još jedan u nizu dobrih primjera saradnje FIPA-e i Općine Novi Grad Sarajevo kroz Saradničku mrežu za postinvestisticijsku podršku investitorima, koja dokazuje neophodnost saradnje svih nivoa vlasti u BiH na rješavanju potreba i problema stranih investitora.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.