20.9.2024. 12:46
2
Konaković: Kampanju protiv "Trojke" vode bivši KOS-ovci i obavještajci. Izetbegović je potpisao "legitimno predstavljanje"
Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, danas je na konferenciji za novinare lidera "Trojke" kazao da iza napade na ovu koaliciju stoji pripremljena kampanja.

Konaković je rekao da "ovaj osmišljeni koncept počinje u Neumu".

- Tada smo imali izjavu predsjednika SDA kako smo mi bili vrlo konstruktivni, kako smo dali značajan doprinos, da se odnosi stabiliziraju, bio sam prijatno iznenađen dok sutradan nije došao kući, otišao na FTV i kazao kako smo nešto izdali, prodali HDZ-u - kazao je Konaković.

Lider NIP-a tvrdi da je Izetbegović nakon Neuma kazao istinu, a to je da je tada SDA imala manje pozicija od HDZ-a, i "da je sada tačno to da su Bošnjaci bili tada manje zastupljeni nego što su sada zastupljeni".

Kako je rekao, tu osmišljenu kampanju vode bivši KOS-ovci i obavještajci koji su se i ranije koristili tim sredstvima, a da je u Mostarskom sporazumu Izetbegović potpisao legitimno predstavljanje.

 - Od početka stoji fama da smo dali izborni zakon, skoro dvije godina smo vlast i nismo nikada razgovarali da se to rješava prema Čovićevom modelu, nego prema modelu međunarodnih presuda - kazao je Konaković.

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.