28.9.2024. 14:38
0
Uk otvorio treći festival za djecu "Kutak dječije radosti 2024"
FOTO: vlada ks
Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk otvorio je danas u dvorani "Mirza Delibašić" u Centru Skenderija treći Sarajevski festival za djecu pod nazivom "Kutak dječije radosti 2024" koji se održava 28. i 29. septembra.

Manifestacija je zamišljena kao mjesto sreće, zabave i dječije radosti u kojoj će uživati cijela porodica. Na festivalu, čiji pokrovitelj je Vlada Kantona Sarajevo, će se predstaviti brojni izlagači iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, koji će prikazati proizvode i sadržaje vezane za pravilan rast i razvoj djece.

Posjetioci će moći da dobiju besplatne uzorke, iskoriste povoljne uslove kupovine na samom Sajmu, dobiju sve tražene informacije, a mališani će uživati u dječijim pozorišnim predstavama, društvu omiljenih dečjih likova, igrama, sportskim aktivnostima i ostalim dječijim vještinama.

"Svim posjetiteljima želim da se ugodno osjećaju na festivalu. Gostima iz regiona želim dobrodošlicu u naš grad, te da iz Sarajeva ponesete lijepe uspomene i ponovo dođete. Želja mi je da ovaj festival preraste u tradiciju, a Vlada Kantona Sarajevo nastavit će podržavati ovu i slične manifestacije", rekao je premijer Uk.

Festivalski program pjesmom i plesom otvorili su mališani iz predškolskih ustanova, osnovnih škola , sportskih kolektiva i brojnih dječijih organizacija.

Promovisanjem porodičnih vrijednosti stvaramo kutak dječije radosti u kojem je sve podređeno djeci i gdje su igra, ples i zabava jedina pravila. Kao društveno odgovoran projekt, Festival za djecu će na najbolji način najaviti Dječiju nedjelju, te dati podršku kreiranju programa namijenjenih za djecu i porodicu, istakli su organizatori.

Manifestacija pruža mnogo mogućnosti i bavljenje različitim aktivnostima, djeca treba da učestvuju u sadržajima, da se druže, a poruka za odrasle je da svojoj djeci moraju da obezbijede zdravo i sretno djetinjstvo, jer na to svako dijete ima pravo.

Kao i ranijih godina u cilju promocije porodičnih vrijednosti i zdravog načina odrastanja ulaz na Sajam će biti besplatan oba dana Festivala od 10 do 18 sati.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.