6.10.2024. 15:30
0
BIHAMK pruža besplatan prijevoz vozila oštećenih u poplavama do najbližeg servisa ili mehaničarsku pomoć na cesti
Svi građani kojima su vozila oštećena u poplavama dobit će besplatan prevoz vozila do najbližeg servisa ili, u slučaju manjeg oštećenja, uslugu mehaničarske pomoći na cesti.

Dovoljan je poziv na naš broj telefona za pomoć na cesti – 1282 i naše ekipe će, u skladu sa mogućnostima i razvojem situacije, pomoć pružiti najbrže moguće. BIHAMK još jednom podsjeća sve motorizovane građane da je broj pozivnog centra 1282 dostupan 24 sata, te da je za sve informacije o stanju na putevima operativan broj Informativnog centra 1325.

Obustave saobraćaja, kao i izmene u saobraćanju, postale su uobičajene, na području pogođenim poplavama, klizištima i odronima. Vozače savjetujemo da prate naše informacije i izbjegavaju rizična područja. U ovakvim situacijama važno je ostati oprezan i pratiti uputstva ovlaštenih lica.

Na putevima koji vode od Jablanice prema Mostaru i od Jablanice prema Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj.

Na dionici od Konjica-prema Jablanici trenutno mogu saobraćati putnička i teretna vozila bez prikolice, kao i teretna vozila sa prikolicom koja prevoze humanitarnu pomoć.

Otežano, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Prozor.

Alternativni pravci su: Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Na putu Konjic-Borci-Ruište ima vode i mulja na kolovozu, ali mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila (OTEŽANO).

Na regionalnom putu R-408 Drvar-Glamoč zbog oštećenja kolovoza zabranjen saobraćaj za vozila preko 7,5 tona do daljnjeg (alternativni pravci su u funkciji).

Obustavljen je saobraćaj na lokalnim cestama Dusina ( Fojnica), Vrani, Gunjani, Bijelovići (Kreševo).

(BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.