7.10.2024. 12:55
0
Potvrđena optužnica protiv Zorana Čegara zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Zorana Čegara zbog produženog krivičnog djela krivotvorenje isprave.

Optuženi se tereti da je 18. januara 2019. godine, zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Sarajevu dostavio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine u Nišićima, bez datuma i potpisa na ime Zoran Čegar i bez da je sačinjen od strane notara iz Srbije čiji pečat nije korišten u ugovoru.

Uknjižba je odbijena rješenjem Općinskog suda u Sarajevu. Čegar se tereti da je i četiri dana nakon toga, isti krivotvoreni Ugovor dostavio i Službi za imovinko-pravne, geodetske poslove i katastar u općini Ilijaš, iako je znao da navedeni ugovor, potvrda i klauzula nisu sačinjeni od strane notara iz Srbije. Tako javne isprave upotrijebio je kao prave radi promjene upisa posjednika na tri parcele u Nišićima.

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila sudu saslušanje četiri svjedoka, vještaka iz oblasti kriminologije i izvođenje više od 30 materijalnih dokaza. Predloženo je i oduzimanje krivotvorenih dokumenata.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.