16.10.2024. 10:11
0
Na području Konjica traga se za jednom osobom
Iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona jutros su izvijestili o stanju na ugroženim područjima Konjica i Jablanice.

Kako su naveli, Štab civilne zaštite Grada Konjica konstantno rukovodi akcijama zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na područjima koje je pogodila prirodna nesreća i provodi aktivnosti zbrinjavanja ugroženog stanovništva.

Angažirani su svi raspoloživi resursi u akcijama zaštite i spašavanja. Na području Buturović Polja nastavljene su aktivnosti na potrazi za nestalom osobom.

Građevinska mehanizacija je angažirana na brojnim lokacijama. U toku je sanacija putnog pravca Seonica-Višnjevice, gdje se vrši nastavak geodetskog iskolčavanja putnog pravca i riječnog korita Seončice.

U Goranskom polju je završeno nasipanje platoa tamponom za stambene kontejnere.

Na području Trusine je u toku čišćenje korita rijeke Seončice.

- Vrši se geodetsko iskolčavanje korita rijeke Seončice te dovoz i nasipanje materijalom terena oko korita rijeke. U toku je čišćenje putnog pojasa kroz naselje Trusina. Na području Buturović Polja vrši se čišćenje ulica i stambenih objekata u dijelu prema stadionu. U Parsovićima je angažovana mehanizacija na reguliranju korita rijeke Neretvice, dok se na lokalitetu ispod Podhumskih stijena vrši nasipanje putne komunikacije. Na području Jasenika su okončani radovi na čišćenju alternativnog puta. U Slavkovićima, Dobričevićima, Pandurima se također vrši čišćenje putnih komunikacija od nanosa. Na području MZ Grabovci izvode se radovi na produbljivanju i širenju korita rijeke Kraljuščice u Kralupima te nasipanje puta na relaciji most Hasanovići-Trešnjevica - naveli su iz OCCZHNK.
U Donjoj Jablanici je nastavljen rad na raščišćavanju ruševina.

- Vrši se raščišćavanje putnih komunikacija i objekata na području pogođenom poplavama. Magistralne ceste M-17, M-17-5 i M-16-2 održava Direkcija cesta FBiH sa svojim projektantskim i izvođačkim firmama.Vrši se dostava hrane i lijekova stanovnicima na području općine - stoji u izvještaju.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.