16.10.2024. 20:53
1
Efendić: Visoki predstavnik nam nije dao da Aerodrom u Sarajevu nosi ime Alije Izetbegovića
FOTO: sb
Na izjavu Christiana Schmidta regovao je i predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić.
"Visoki predstavnik Paddy Ashdown poništio je odluku da Međunarodni aerodrom Sarajevo dobije ime po prvom predsjedniku Bosne i Hercegovine Aliji izetbegoviću, a visoki predstavnik Christian Schmit u svojoj izjavi je izjednačio prvog predsjednika Izetbegovića sa sa zločincem osuđenim za genocid Ratkom Mladićem.

To je od njih.

A od nas, i do nas – bi moralo biti barem to da im ne damo taj aerodrom ni po koju cijenu. Ne postoji nijedan jedini razlog zbog kojeg bi prepustili da našom imovinom upravlja bilo kakav strani koncesionar.

To je najbolji odgovor ovima koji nas vrijeđaju, a traže od nas da upravljaju našim aerodromom koji se razvija i veoma dobro posluje.

Taj zahtjev za koncesijom nije ništa drugo nego vrijeđanje na koje se ne smije pristati bez obzira na ucjene i uvrede.” – izjavio je Semir Efendić
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.