17.10.2024. 10:24
2
Vukanović ogorčen večerom u Istočnom Sarajevu: "Sad se vidi ko je čiji igrač, oni kontrolišu Dodika"
Nebojša Vukanović, lider liste Za pravdu i red, ogorčen je zajedničkom večerom predsjednika RS Milorada Dodika i izraelske ambasadorice u BiH Galit Pelag koja je održana preksinoć u Istočnom Sarajevu.

Vukanović tvrdi da je Dodik na ovaj način pokazao da je američki igrač, a njegovu politiku nazvao je izdajničkom i licemjernom.

Ko je čiji igrač i pod čijom kontrolom pokazuje i vijest koja je objavljena sinoć, zajednička večera u Istočnom Sarajevu Milorada Dodika i ambasadorke Izraela u Bosni i Hercegovini Galit Pelag. Dodik je ponovo pružio javnu podršku Izraelu i njihovom premijeru Benjanimu Netahanju, po čijem naređenju se svakodnevno bombarduje Gaza i strada veliki broj civila. To nije ljudski ni hrišćanski, jer stradaju nedužni.

Dodik je i ovim pokazao da je čovjek zapada i Amerikanaca, koji ga kontrolišu, i da podržava njihovu politiku, a to potvrđuje da je nedavno Borjana Krišto u ime BiH kao predsjedavajuća Savjeta ministara BiH, uz saglasnost Dodika i ministara SNSD-a, potpisala u Dubrovniku Deklaraciju o podršci Ukrajini i Zelenskom, koja je izrazito antiruska.

Ovakva podanička i licemjerna izdajnička spoljna politika mogla bi ostaviti trajne posledice, da izgubimo tradicionalne saveznike i prijatelje, prije svega Rusiji, jer nož u leđa koji su im zabili Dodik i Vučić, prihvatajući diktat zapada i svojih mentora, neće biti zaboravljen, napisao je Vukanović na blogu.

Inače, Dodik je u Istočnom Sarajevu raširenih ruku dočekao izraelsku delegaciju koja je tamo obilježila godišnjicu napada Hamasa nakon što im je rečeno da obilježavanje takve vrste događaja u Sarajevu nosi sigurnosne rizike, iako je prvobitno godišnjica trebala biti obilježena upravo u glavnom gradu naše zemlje.

(Erna H.) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.