24.6.2016. 18:40
0
Slavni Britanci o Brexitu: "Sad smo stvarno, stvarno s***ani"
Ako vam je nekim slučajem promaklo, Velika Britanija izglasala je na referendumu napuštanje Europske unije.

Neki ovo nazivaju najvećom političkom promjenom od raspada Sovjetskog savez, a kao i svaka velika promjena i ovaj je izazvala niz reakcija slavnih Britanaca od kojih su mnogi liberali pa samim tim i očekivano zgroženi izlaskom koji su potaknule (i dugi niz godina potiču) upravo konzervativne struje.

Gitarist legendarnih The Smithsa, Johnny Marr, na Twitteru je objavio: "Nikad nisam bio sretniji što sam dio manjine. Nitko nikada nije rekao da većina zna što radi. A upravo je to razlog zbog kojeg se mi ostali moramo držati zajedno".

Mladi kantautor Olly Alexander bio je manje raspoložen za pisanje pa se kratko osvrnuo na situaciju i napisao "jebo te".

Ed Simmons iz The Chemical Brothersa napisao je: "Obeshrabren, tužan, preplašen i ljut... Ne mogu ovo upiti", a kasnije je dodao i: "Nevjerojatni prizori glupih starih ljudi koji proglašavaju pobjedu dok njihove ušteđevine, mirovine i vlasništvo nestaju. Idioti".

Inače, valja spomenuti i kako je preko 300 ključnih britanskih umjetnika glumaca i glazbenika početkom godine stavilo potpis na otvoreno pismo u kojem ističu štetnost izlaska iz EU ističući da je "Velika Britanija jača unutar Europe".

Jarvis Cocker, Craig David, Florence Welch, Elton John, Alexis Taylor (Hot Chip), Jessie Ware, grupe Franz Ferdinand i Rudimental, Brian Eno i Bob Geldof samo su neki od njih dok su za izlazak Roger Daltrey iz grupe The Who, Bruce Dickinson iz Iron Maidena i članovi grupe Right Said Fred.

Uvijek izvrsni John Oliver također se osvrnuo na Brexit.

Poznata književnica i autorica mega popularnog Harryja Pottera, J.K. Rowling, napisala je: "Mislim da nikada nisam više željela čaroliju. Škotska će sad zatražiti nezavisnost. Cameronovo nasljeđe slomit će dvije unije. Ništa od toga nije se trebalo dogoditi". S njom se složio i pjevač grupe Belle and Sebastian Stuart Murdoch koji je napisao: "Tužno, tužno, tužno. Europo, čini mi se da narod Škotske neće još dugo biti daleko od vas. Možda je ovo novi početak".

Pierce Morgan bio je kratak i jasan: "Sljedeća stanica: Škotska napušta Ujedinjeno kraljevstvo". Sin Davida Bowiea, redatelj Duncan Jones također se osvrnuo na Škotsku napisavši: "Bit će zanimljivo gledati koliko će brzo Škotska zatražiti referendum o neovisnosti".

Slavni Dr. House ironično se osvrnuo na stiuaciju i napisao: "Čestike onima koji su se odlučili na izlazak. Rikverc je poprijeko i prema dolje, ali lagano s kvačilom".

Glumac Robert Webb koji se oko cijele priče i ranije aktivirao i sudjelovao u kampanji za ostanak, napisao je: "Žao mi je, djeco, Engleska ponovno sanja. Ali glavu gore, treba vidjeti što se može učiniti".

Lily Allen napisala je: "Dakle, milenijalci, sad smo stvarno, stvarno s***ani. Plačem od Swindona i čak se ni ne šalim".

U priču se uključila i Cher koja je napisala: "Ovo je najbolja odluka za građane Velike Britanije". Ipak, kasnije je pojasnila: "Molim se da je ovo najbolja odluka za građane Velike Britanije".

(Anesa Agović / Index.hr)

EUBrexit
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.