30.11.2016. 9:15
4
Merlin: U svilenim gaćama je teško naći motivaciju
Dino Merlin, čovjek koji decenijama kreira hitove, kako u muzici, tako u modi i scenskom nastupu, sinoc je bio gost u emisiji Impuls.

Merlin je istakao kako čovjek uvijek mora da ide naprijed, jer je njegova profesija, baš kao i cijeli život neprestano okretanja pedala.

"Nikad nisam pristao da se ponavljam, to je katastrofa. Kretanje je ono što sam ja usvojio, inovacija je ono što je važno", kazao je.

"Mislim da svaka umjetnost, pa čak i svaki uspjeh prije svega nastaje iz nužde. U svilenim gaćama je teško naći motivaciju. Ja sam kao dječak znao da ću puniti stadione i arene. Ako se potpuno predaš onome što istinski želiš – uspjeh neće izostati. Mi smo gradivni elementi koji mogu ovo društvo učiniti boljim", dodao je ovaj umjetnik. 

Merlin je govorio i o svom djetinjstvu te je rekao kako je u mladosti unosio ćumur i da novac nikad nije bio prioritet.

"Neke druge vrijednosti su dolazile prije toga. Uspjeh uvijek dolazi kao posljedica jednog mukotrpnog rada", naglasio je.

Naveo je i da osoba koja želi da se bavi muzikom mora znati da su na vrhovima najveći minusi, teže se diše, pušu vjetrovi, ali je prelijep pogled.

"U uspjehu nikad niste sami. Ja supruzi dugujem nevjerovatno puno. Odgajala je djecu i bila mi je desna ruka", kazao nam je.

"Sve svoje strahove pokušavam savladati da ih napadnem i riješim problem - direktno u glavu. Kad uzimaš u obzir da je smrt bliža nego kragna košulje, onda si manje arogantan, solidarniji sa ljudima, skromniji si...", istakao je Merlin.

"Ne namjeravam se povući sa bojnog polja života. Čovjek kad izgubi motivaciju doživi kliničku smrt duše i tijela", dodao je za N1.

Rekao je i kako sebe smatra piscem koji pjeva svoje riječi, te nam je otkrio i da ima skice svoje autobiografije u nastajanju.

Istakao je i kako je jedan od najvažnijih i njemu najdražih stihova u pjesmi "Sredinom": "Furaj mali sam sredinom, Bog te čuva, ti pazi ljude...".

(N1/Alen Avdić)

4
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.