29.10.2017. 15:41
1
Aca Amadeus očajan: Kćerka mu pretučena i uplakana, otkrio da trpi nasilje
Klavijaturista "Amadeus benda" Aleksandar Stanimirović trenutno prolazi kroz pravi pakao zbog problema sa kojima se njegova desetogodišnja kćerka Vaska suočava u svojoj osnovnoj školi na Dorćolu, prenosi Pink.rs.

Kako muzičar tvrdi, pojedini dječaci iz škole koju pohađa i njegova kćerka su je najprije prozivali i vrijeđali, da bi potom počeli da je fizički zlostavljaju i uništavaju njene lične stvari. 

- Kada mi se dijete prekjuče vratilo iz škole uplakano, pretučeno i sa pocjepanim ruksakom, odlučio sam da progovorim o nasilju koje trpi već duže vrijeme. Petorica iz njenog odjeljenja je matretiraju i tuku. Čak ima i blaže podlive. Dijete mi dolazi kući u suzama i ja to više neću da tolerišem - rekao je uznemireni muzičar i dodao da je rukovodstvo škole obavijestio o incidentima, ali da nasilnici, uprkos svemu, nisu kažnjeni.  

- Pozvao sam njihovog razrednog i objasnio mu šta se desilo, a on je na to rekao da je riječ o problematičnoj djeci, da nemaju rješenja za njih i da će dati sve od sebe da to riješe sa direktorom škole. Zamolio me je da ne preduzimam ništa na svoju ruku. Ali ja se kao roditelj ženskog djeteta pitam šta će biti ako škola ne može da riješi problem sa tom djecom? Da li da očekujem da u sedmom ili osmom razredu moje dijete bude čak i silovano?! Strahujem da to može da se dogodi - uplašen je poznati muzičar, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.