25.12.2017. 16:17
1
Dragan Bjelogrlić spasio život djetetu
- Hvala svima koji su se zatekli da pomognu mom djetetu, nadasve Draganu, koji je našeg Lava odmah odvezao u Tiršovu, inače bi iskrvario i izgubili bismo ga, riječi su kojima se u izjavi za „Blic“ zahvajuje Vesna Tomić, majka Lava (11) kome je staklo sa ulaznih vrata presjeklo arteriju na ruci, a u pomoć mu je pritekao slavni glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

Naime, Lav i njegov brat blizanac Vanja u petak oko 13.20 sati krenuli su u školu iz doma u Ulici Svetozara Markovića.

- Lav je ostao da zaključa ulazna vrata, a ja sam malo odmakao. Dozivao me je. Ruka mu je bila sva krvava, priča Vanja, pogleda uprtog u zemlju.

Razbijeni i crveni komadi stakla spali su sa starih ulaznih vrata koja dijele dvorišnu zgradu od glavne i Lavu su probili ruku. Vanja mu je odmah pritisnuo ruku iznad rane i poveo ga u obližnji kafić da potraži pomoć. U nevolji za koju njihove godine nisu bile spremne stigla je još jedna pomoć - ispred dječaka se našla najprije njihova sad već bivša učiteljica Jelena Nikolić.

Pitanje na čiju odgovornost će se voziti dijete u bolnicu više nije imalo smisla postavljati.

- Dragan je rekao: ’Meni ne pada na pamet da čekam Hitnu pomoć, mi dijete gubimo’. U automobil su ušli Lav, ljekarka, neka žena i on, kaže Jelena, sa kojom je tada ostao Kičić i pokušavao da utješi Vanju.

- Njihova humanost je spasila moje dete. Ti ljudi koji su se našli baš u to vreme i baš na tom mestu... Lavova učiteljica, nepoznata lekarka i nadasve Dragan Bjelogrlić, koji je moje dete odvezao u Tiršovu. Da je čekao, mi bismo Lava izgubili, dodaje Vesna.

Lava će do praznika pustiti kući, kako bi Novu godinu dočekao sa najmilijima. Skromni glumac skromno je prokomentarisao ovaj događaj za "Blic":

„Reći ću samo da se to dogodilo. Smatram da bi svako normalan postupio na isti način.", prenosi Oslobođenje. 

(Alen Avdić)
1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.