13.6.2023. 9:28
0
U saobraćajnoj nesreći poginuo glumac Treat Williams
Treat Williams, zvijezda filma Bilo jednom u Americi i mjuzikla Kosa, preminuo je nakon nesreće na motoru u 72. godini.

Njegovu smrt potvrdio je za People u ponedjeljak navečer agent Barry McPherson.

“Poginuo je danas poslijepodne. Skretao je lijevo ili desno i auto ga je presjekao”, kaže McPherson.

“Jednostavno sam shrvan. Bio je najsimpatičniji tip. Bio je tako talentiran. Filmski stvaratelji su ga voljeli. Bio je srce Hollywooda od kasnih 1970-ih. Bio je stvarno ponosan na svoju izvedbu ove godine”, dodao je.

Državna policija Vermonta također je objavila saopćenje za javnost kasnije u ponedjeljak potvrdivši Williamsov identitet i detalje o nesreći. Policija je potvrdila da je istraga u ranoj fazi i da će se članovi tima vratiti na mjesto sudara u utorak, 13. juna, kako bi nastavili s obradom mjesta događaja.

Karijeru je počeo sedamdesetih

Njegova dugogodišnja karijera seže u 1975. godinu, kada je debitirao na filmu u trileru Smrtonosni heroj. Od tada je počeo preuzimati više filmskih uloga, uključujući The Ritz iz 1976. i The Eagle Has Landed.

Williamsova karijera dosegnula je vrhunac kada je glumio Georgea Bergera u filmu Kosa, koji se temeljio na brodvejskom mjuziklu. Uloga mu je u konačnici donijela prvu nominaciju za Zlatni globus za novu zvijezdu godine – glumca. Kasnije je dobio još jednu nominaciju za Zlatni globus za najboljeg glumca u filmskoj drami za svoju ulogu u filmu Prince of the City iz 1981. godine.

Godine 2002. počeo je glumiti glavnu ulogu dr. Andrewa Andyja Browna u WB-ovom Everwoodu. Glumio je u seriji sve četiri sezone i čak je zaradio nominaciju za nagradu SAG za izvanrednu izvedbu muškog glumca u dramskoj seriji 2003.-2004.

Snimio je više od 120 filmova i serija.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.