26.9.2023. 16:02
0
Traži se zatvor: Shakiri prijeti još jedno suđenje u Španiji
Shakira prijeti još jedno suđenje, ovo zbog optužbe da španskim poreznim vlastima duguje gotovo 6,7 miliona eura.

Preliminarna istraga počela je u julu
Ured državnog tužitelja podnio je kaznenu prijavu protiv Kolumbijke na sudu blizu Barcelone, rekao je glasnogovornik u utorak. Sud će sad odlučiti hoće li se suditi pjevačici.

Preliminarna istraga počela je u julu nakon što je porezna uprava prijavila dva moguća prekršaja u vezi s porezom na dohodak i imovinom u 2018. godini.

Pjevačici bi se već ove godine trebalo suditi u Barceloni zbog odvojenih optužbi o utaji poreza u ukupnom iznosu oko 14,5 miliona eura između 2012. i 2014. godine. Državni tužitelj traži zatvorsku kaznu u trajanju osam godina i dva mjeseca te novčanu kaznu u iznosu 23,8 miliona eura.

Kaže da je u međuvremenu platila sve poreze plus zatezne kamate
Shakira je više puta rekla da je nedužna u prvom slučaju i tvrdi da je bila dužna platiti porez na Bahamima 2012., 2013. i 2014., a ne u Španiji. No kaže da je u međuvremenu platila sve poreze plus zatezne kamate.

Ona je u julu prošle godine odbila izvansudsku nagodbu u Španiji, gdje je povremeno živjela s bivšim nogometašem i bivšim suprugom Gerardm Piqueom, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

 
Shakira
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.