25.3.2024. 21:20
0
Srpski glumac dobija stravične poruke nakon priznanja da je biseksualac
FOTO: screenshot
Nakon što je javno podijelio svoje iskustvo i priznao svoje seksualne sklonosti, srpski glumac Uroš Milojević suočava se sa raznim uvredama i prijetnjama na društvenim mrežama.

Milojević je postao poznat široj javnosti nakon svoje zapažene uloge u predstavi “Neki to vole vruće”, ali je ponovo došao u centar pažnje nakon što se otvoreno autovao i priznao da gaji sklonosti i ka muškom i ka ženskom polu. Umjesto podrške i razumijevanja, Uroš je dobio stravične uvrede i prijetnje od nepoznatih osoba.

Osim što je izložen vrijeđanju i prijetnjama smrću, Milojević je odlučio da sa svojim pratiocima podijeli te uvrede kako bi istakao problem nasilja i netolerancije prema LGBTQ+ zajednici.

U svom emotivnom postu na društvenim mrežama, glumac je istakao svoje iskustvo suočavanja sa odbacivanjem i predrasudama tokom cijelog svog života. Kroz svoju priču, Uroš je želio da osvijesti javnost o stvarnosti sa kojom se suočavaju mnogi članovi LGBTQ+ zajednice.

“Ne znam odakle da počnem, svakako odakle god da krenem, potpuno sam svestan da sve što ću ovde napisati možda nema nikakav efekat, a možda nema ni bilo kakvog smisla s obzirom na to da smo, nažalost, izuzetno podeljeni. Čast izuzecima, dakle, ovo nije nikakva tužna životna priča, iz prostog razloga što ja pre svega nisam tužan čovek. Godinama unazad slušam i ne reagujem na razne priče, uglavnom neistine o meni…

Vrlo često čujem (naravno, nikada meni u lice) da sam (citiram) p*der. Da razjasnimo i to, jer vidim da je to godinama neiscrpna tema. Nisam p*der. Ja sam biseksualac, kada se već neki raspituju. I ono što je meni najvažnije je da u tome imam potpuno razumevanje meni najvažnijih ljudi u životu, to je moja majka – inače carica univerzuma i moj brat i naravno, par mojih prijatelja. Znate li koliko sam noći, a i dana (godinama unazad) proveo plačući? Znate li koliko je teško kada budete odbijeni na nekoj glumačkoj akademiji jer vam je rečeno da ste isfeninizirani? Dogodilo se. Znate li šta se onda dešava u glavi jednog momka u tim mladim godinama u kojima ni sam ne zna šta je?

Dakle, sada kada sam izgovorio da sam to što sam, je li vam lakše? Nije. Znam. Sada vam nije egzotično. Evo, da vam dam još jednu temu, Biseks sam i verujem u Boga. Ja u svom životu uglavnom uživam, kao i u svojoj porodici i sa svojim prijateljima. P.S. znate koja je hrabrost bila potrebna da se ovo javno kaže? Pojma nemate. I želim vam da nikada ne ukapirate”, prenosi Telegraf.rs.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.