2.6.2016. 16:28
0
Sarajevo: Promovisana knjiga "BiH: Law, Society and Politics"
Na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) danas je upriličena promocija knjige "Bosnia and Herzegovina: Law, Society and Politics" čiji su urednici prof. dr. Yucel Ogurlu, rektor IUS-a, i viši asistent Ahmed Kulanić, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kroz više od 20 autorskih radova, predstavljena je trenutna situacija u BiH, ali i ekonomski, politički i društveni razvoj BiH kroz historiju.

"Kada sam tek došao na poziciju rektora IUS-a, tražio sam izvještaj o BiH i, na svoje iznenađenje, nijednu ozbiljnu studiju nisam mogao pronaći. U daljem razgovoru sa kolegama, došli smo na ideju da sami napišemo jednu knjigu koja bi bila polazna tačka za svako akademsko izučavanje ove zemlje", rekao je Ogurlu.


Selmo Cikotić, bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i autor jednog od članaka u knjizi, izrazio je zadovoljstvo učešćem u ovom projektu.

"Ponosan sam što sam bio dio autorskog tima i ponosan sam na IUS što je pridonio promociji Bosne i Hercegovine kroz ovakav projekat. Siguran sam da će drugo i treće izdanje ove knjige uskoro ugledati svjetlo dana", naglasio je Cikotić.

Urednici knjige najavili su i nekoliko narednih promocija, između ostalih i promocije na univerzitetima u Turskoj.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.