25.11.2016. 10:45
0
U Zagrebu promoviran Zbornik radova Bosanski ban Tvrtko 'Pod Prozorom u Rami'
U Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu u četvrtak je održana promocija Zbornika radova Bosanski ban Tvrtko "Pod Prozorom u Rami".
Organizatori promocije bili su općina Prozor-Rama, izdavačka kuća Synopsis d.o.o. Zagreb-Sarajevo, HKD Napredak i KulturANTI, a predstavljanje je otvorio dr. fra Ivan Šarčević koji je bio i moderator.

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević u svom je pozdravnom govoru istaknuo kako danas Prozor-Rama nosi epitet Tvrtkovog grada kao simbol zajedničke prošlosti, imperativ zajedničke i pojedinačne odgovornosti političkih predstavnika te općine.

Urednik Zbornika fra Tomislav Brković  u svom je izlaganju kazao kako Zbornik prikazuje duhovnu, kulturnu i jezičnu, društvenu i političku  slojevitost koja je oblikovala prostor i stvorila današnji identitet.

 "Tridesetak eminentnih stručnjaka daju nam za pravo ustvrditi da nije samo riječ o pogledu u prošlost nego i kritički  refleksije o našoj sadašnjosti i budućnosti Rame i Ramljaka", kazao je fra Stjepan Lovrić.

"Jedno od ključnih pitanja je kako Zbornik oblikuje temeljno pitanje, koje  sebi postavljaju, manje više, svi ljudi i zajednice; Tko smo? Što smo? Kamo idemo?", naglasio je na kraju predstavljanja novinar i književnik Ivo Lučić.

Nakon promocije posjetitelji su razgovarali o povijesti Rame, Zborniku i svemu onome što se povezuje s Ramom. Istovremeno, predstavljanje je unijelo i neke nove vidike povijesti i života u Rami, istaknuli su organizatori.

Osim toga, posjetitelji su imali priliku, po prvi puta vidjeti kako će izgledati "Tvrtkov bilig" koji će biti smješten na kružnom toku na ulazu u Prozor. 

Inače, zagrebačkom predstavljanju Zbornika nazočio je veliki broj Ramljaka, umjetnika, kulturnih djelatnika, te sadašnjih i bivših političara.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.