27.9.2017. 9:00
0
Izložba slika Ćazima Sarajlića 3. oktobra u Galeriji 'Mandžić'
Udruženje za promociju likovne umjetnosti i očuvanje kulturne baštine iz Tuzle organizator je izložbe slika nedavno preminulog umjetnika, istoričara umjetnosti i esejiste Ćazima Sarajlića.

Izložba će biti otvorena 3. oktobra u Galeriji "Mandžić" u Tuzli.

Ljubitelji umjetnosti slike prerano preminulog Tuzlaka Ćazima Sarajlića moći će pogledati svakog radnog dana te subotom sve do 10. oktobra, saopćili su organizatori Feni.

Sarajlić je bio član ULUBiH-a i Udruženja likovnih umjetnika Bugarske, grada Loma. Imao je veći broj samostalnih i kolektivnih izložbi u BiH i inostranstvu. Njegova likovna djela sastavni su dio raznih muzejskih zbirki u BiH i inostranstvu, kod privatnih kolekcionara – ljubitelja likovne umjetnosti, u domovima prijatelja i onih koji su voljeli Sarajlićevo slikarstvo.

Iako se likovnom umjetnošću bavio u relativno kratkom vremenu, u likovnom životu Tuzle ostao je dubok trag njegovog stvaralaštva.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.