10.3.2024. 20:10
0
Latif Moćević održao koncert Vrt ljubavi: Čarobnu noć u Bošnjačkom institutu
U prelijepom ambijentu sale Bošnjačkog instituta u Sarajevu, Latif Moćević uz pratnju pijaniste Adisa Vuge sinoć je održao koncert „Vrt ljubavi“.

Na repertoaru se našla Latifova autorska muzika, kao i sevdalinke i duhovna muzika.

Ovaj vrsni interpretator, poznavalac melodijskih ljepota, svojim znanjem i umijećem sinoć je oduševio sve prisutne i prava je šteta što u koncertu nije moglo uživati mnogo više posjetilaca.

Latifova posebnost i širina ogleda se u mogućnostima iznošenja različitih žanrova muzičkih pravaca sa besprijekornim umijećem, a koncert je započeo gotovo zaboravljenom sevdalinkom “Širi mjesec po Igmanu zrake”.

– Ovo je prije svega bio koncert bliskosti, koncert preispitivanja, suza i osmjeha. Čini mi se da smo došli do srca svakog ko je bio na koncertu. Jedna od onih noći koje će se pamtiti – izjavio je Latif.

Čarobnu noć prepunu emocija u Bošnjačkom institutu u Sarajevu Moćević je završio pjesmom “Biserna suza”, a zanimljivo je da se na repertoaru našla i kompozicija “Mawtini”, nezvanična himna Palestine.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.