7.10.2024. 19:44
0
Premijera predstave “Plastika” odgođena zbog Dana žalosti
Povodom Dana žalosti usred katastrofalnih poplava koje su pogodile pet općina u Bosni i Hercegovini, Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo donio je odluku o odgađanju premijere predstave “Plastika”, koja je bila planirana za 8. oktobar.

U svom saopštenju, Centar kulture i mladih Općine Centar izražava duboku podršku i suosjećanje sa svim građanima BiH koji se suočavaju s posljedicama ove prirodne katastrofe. “U ovim teškim vremenima, mislimo na porodice koje su pretrpjele velike gubitke, kao i na sve one koji se bore sa posljedicama poplava. S obzirom na to da je proglašen dan žalosti u znak poštovanja prema žrtvama i njihovim bližnjima, obavještavamo javnost da se premijera predstave ‘Plastika’, koja se trebala održati sutra, 8. oktobra, odgađa na našoj adresi Jelića 1”, naveli su iz Centra.

Pored odgađanja predstave, najavljena je i odgoda konferencije za medije koja se trebala održati istog dana u 11 sati. Ova odluka donesena je s ciljem iskazivanja poštovanja prema pogođenim zajednicama i izražavanja solidarnosti s onima koji su trenutno u teškoj situaciji.

“Pozivamo sve građane da se aktivno uključe u humanitarne akcije i pruže podršku onima kojima je to najpotrebnije. Također, izražavamo zahvalnost svim volonterima, spasilačkim službama i humanitarnim organizacijama koje nesebično pomažu pogođenim područjima. Svaka pomoć je izuzetno važna u ovim izazovnim vremenima”, dodali su iz Centra.

Informacije o novim terminima premijere i konferencije za medije bit će objavljene naknadno, kada se okolnosti stabiliziraju.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.