28.3.2016. 19:40
0
Suđenje za ubistvo Marka Đerića iz Trebinja: Kik-bokseru prijetili da će ga ubiti
Milan Čačić i Nemanja Babić, svjedoci Tužilaštva na suđenju za ubistvo Marka Đerića iz Trebinja, ispričali su danas u Okružnom sudu u Banjaluci kako su optuženi Miljan Ratković i Dako Pikula nekoliko dana prije ubistva Đeriću upućivali ozbiljne prijetnje.
Oni su objasnili da su zajedno sa ubijenim kik-bokserom radili kao obezbjeđenje kluba "Merlot" u Trebinju, a da su sa optuženima imali dva sukoba.

Čačić je ispričao da se prvi sukob desio za Vaskrs prošle godine, kada je osumnjičeni Ratković zajedno sa Nemanjom Burlicom pravio probleme po lokalu, nakon čega su ih izbacili napolje.

"Potukli su se sa gostima, zbog čega smo ih izbacili. Tada  je došlo do tuče između mene i Burlice, te Đerića i Ratkovića. Tuča je trajala nekoliko minuta, poslije čega su Ratković i Burlica otišli prijeteći nam: 'Ubićemo vas i  zaklati'", rekao je Čačić.

Drugi incident, kako je ispričao, desio se u noći između 16. i 17. maja 2015. kada je supruga Dake Pikule nasilno htjela da uđe u lokal, što joj Đerić nije dozvolio jer je već bio pun.

"Ona se zaletjela i ošamarila ga govoreći: 'Ko si ti da mi ne daš.' Marko ju je odgurno, ali je tad došao Pikula i napao ga. Na odlasku je Pikula gledajući u Marka kazao: 'Ubiću te, gotov si'", kazao je Čačić.

Ovu priču potvrdio je i Babić, koji je rekao da su se trojica drugova nakon prijetnji držala zajedno, ali da je te noći Đerić odlučio da pješke ide kući, prenose Nezavisne novine.

(Adisa Kušundžija)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.