29.4.2016. 15:40
4
MMA borac u KPZ Sarajevo: Tomo, Aro i Melisa negiraju krivicu, ne govorimo gdje je bio!
MMA borac iz Sarajeva, koji se tereti za ubistvo Amila Geca, nakon sedam dana bijega se uz pratnju svog advokata Omara Mehmedbašića predao policiji.

Poreda osumnjičenog Tomislava Spahovića, Ministarstvu unutrašnjih poslova KS se predao i Arlis Nišić zvani Aro, kojeg također zastupa Mehmedbašić.

"Svi oni su negirali izvršenje krivičnog djela. Tomo i Aro su kazali kako nisu počinili ono za šta se terete, a isto to je rekla i Melisa. Tomo se skupa sa Arom u mom prisustvu predao policiji. Ne govorimo o tome gdje je bio i zašto se krio, branimo se šutnjom", kaže za Source.ba Omar Mehmedbašić.

Sa bjeguncima i advokatom je bio i otac osumnjičenog borca, Izedin Izo Spahović. 

Sapahović  je nakon kriminalističke obrade u sarajevskoj policiji upućen u KPZ Sarajevo, jer  mu je već odsustvu određen jednomjesečni pritvor.

Navodi se kako su jučer popodne specijalci PU Konjic pretresli tri kuće zbog sumnje da se poznati borac tamo skriva.

Spahović je nakon incidenta bio u bijegu i za njim je Kantonalni sud u Sarajevi raspisao potjernicu.

Poznati MMA borac, se sumnjiči da jeu petak ujutro pucnjem u glavu ubio Amila Geca u naselju Buča Potok. Gec je ranjen u glavu u ulici Nusreta Prohića do broja 20, a istog dana je u 22.45 sati umro u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo.

Sarajevska policija je u subotu uhapsila i Spahovićevu prijateljicu Melisu Musić, zbog sumnje da je pomogla počiniocu, a kojoj je također određen jednomjesečni pritvor.

Svjedok pucnjave je izjavio kako je Gec prvo verbalno napao Spahovića i osobu koja je bila s njim, a čak se pokušao i fizički obračunati s njima, obrativši im se riječima: "Šta vi radite u mojoj mahali?!"

Iza Geca su ostali bivša supruga i maloljetno dijete. Navodno je imao novu djevojku, koja je kobne noći kada je ranjen bila s njim u društvu. 



Kako je Gecova majka kazala za medije, motiv za Gecovo kobno ranjavanje je spisak dužnika koji je, navodno, bio kod Tome Spahovića, a koji utjeruje dugove. 

U medijima se oglasila i  Silvana Spahović, Tomislavova majka, koja je kazala da njen sin “nema veze sa cijelim slučajem”.

"On nema nikakve veze s ovim te da uopće ne poznaje Geca. Melisu poznaje, to mu je prijateljica, ali nastradaloga ne poznaje. Moj sin nije u bijegu, nije bitno gdje je on, ali će se javiti, a ja zaista ne želim da se ovakve stvari pišu o njemu. On je sportista, dokazat će se da je nevin. On ima pare, šta će on kome iznuđivati? Ja sam mu dala pare jer sam prodala kuću u Njemačkoj i stan u Sarajevu. Samo neka priče kruže",  rekla je Silvana.

A na  pitanje gdje se njen sin Tomo nalazio kobne noći kada je Gec ranjen, Silvana je rekla: 

"To jutro bio je u svojoj kući. Nije moj problem to što policija nije došla na moja vrata"
,  kazala je Silvana. 

Spahovići su poznati još od ranije po incidentima, kada je u maju prošle godine Izedin Spahović, otac Tome Spahovića, uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti, kada je u sarajevskom naselju Grbavica pucao iz automobila VW Golf 7 u pravcu drugog vozila.

Tomislav Tomo Spahović je do sada u sportskoj karijeri zabilježio osam pobjeda, od kojih je pet nokautom, a upisao je i šest poraza. Važi za jednog od najboljih MMA boraca u BiH.

 

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.