16.11.2016. 20:04
1
Ročište za određivanje pritvora: Advokat tvrdi da je Delimustafić psihički bolestan
Pred sudijom Kantonalnog suda u Sarajevu Jasenkom Ružićem održano je ročište na kojem je Tužilaštvo KS obrazložilo razloge za podnošenje zahtjeva za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora Mirsadu Delimustafiću.

Prema tvrdnjama tužioca Samira Selimovića, Mirsad Delimustafić je učestovao u organiziranoj kriminalnoj grupi koju je predvodio njegov brat Alija, a koja je na nezakonit način dolazila do vlasništva nad nekretninama, te na nezakonit način pokušla utjecati na izmjene regulacionog plana naselja Marijin Dvor u Sarajevu.

Prema Selimovićevim riječima puštanjem Delimustafića na slobodu postojala bi opasnost da ponovo bude u bjekstvu,  da pokuša sakriti ili uništiti dokaze, utjecati na svjedoke, kao i ponoviti ili nastaviti krivično djelo za koje je osumnjičen.

Također, s obzirom da su pojedini članovi ove kriminanle grupe nekada ili sada obavljali značajne funkcije, Tužilaštvo smatra da bi puštanje Delimustafića da se brani sa slobode dovelo do uzrenemirenja javnosti.

Delimustafićev advokat Nikica Gržić tvrdi da je slučaj loše pripremljen jer se Delimustafić u naredbi o pokretanju istrage i u prijedlogu za određivanje pritvora tereti za različita djela.

Također tvrdi da braća Delimustafić smetaju širenju koje su planirali određeni strani investitori u Sarajevu. Osim toga Gržić tvrdi i da je Delimustafić psihički bolesna osoba.

Zbog sve toga, Gržć proziva sud da ne prihvati prijedlog Tuažilaštva o izricanju mjere pritvora.

Odluka o ovom zahtjevu bit će donesena naknadno.


(Faktor/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.