26.4.2018. 10:45
1
Kanton Sarajevo: U martu počinjeno 400 krivičnih djela, ukraden 31 automobil
U Kantonu Sarajevo u mjesecu martu počinjeno je 399 krivičnih djela. U proteklom mjesecu izvršeno je 31 krivično djelo krađa motornih vozila. Od toga sedam je pronađeno i vraćeno vlasnicima.
Sarajevska policija pronašla je dva vozila, MUP RS tri, drugi MUP-ovi jedno i vlasnik je sam pronašao jedno vozilo.

- Zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u otuđenju motornih vozila nadležnom tužilaštvu podneseni su službeni izvještaji protiv dva lica.

U mjesecu februaru ukradeno je 29 automobila, a pet je pronađeno.

U martu ove godine evidentirane su 23 anonimne dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u obrazovnim i pravosudnim institucijama. Za sada su u sedam slučajeva identifikovani izvršioci (šest maloljetnih i jedan punoljetni izvršilac) i protiv njih su preduzete zakonske mjere. U toku su aktivnosti na pronalaženju ostalih izvršilaca.

(NAP/Alen Avdić)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.